delivery header Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 300 RON


HARMATCSILLAG Citromsav 1 kg.

16.00 RON

Nincs készleten

Küldj e-mailt amint elérhető     Hozzáadás a kedvencekhez     Ellenőrizd a szállítási időt

Kiegészítő termékek

Márka: Harmatcsillag

Egy olyan természetes gyenge sav, amely vízben könnyen oldódik és a környezetet kímélve, biológiailag lebomlik. A természetben is előfordul, megtalálható pl.: savanyú gyümölcsökben (ribizli, málna, stb.). Az ember által előállított formáját citromsav-anhidrát néven ismerjük, amelyet többnyire vízkőoldó-, tisztító-, fertőtlenítő és tartósítószerként használunk. Az ecettel ellentétben szagtalan és szagtalanító hatása van. Hatékonyabb, ha forró vízben oldjuk fel takarítás során.

FELHASZNÁLÁSA:

VÍZKŐOLDÁS:

- a nedves felületre rászórva vagy oldat (1/2l meleg vízhez 3 evőkanál citromsavat adva) formájában;

- mosógép vízkőtelenítésére ruhák nélkül, 5 evőkanál citromsavat teszünk a dobba és 95 °C-os programot elindítva.

- a mosógép vízkövesedésének megelőzésére, vagy mosószóda használata esetén minden mosásnál 1 evőkanál citromsavat teszünk az öblítő rekeszbe, ezáltal a tiszta ruhák puhák lesznek.

- WC vízkőtelenítésére a WC csészét körbeszórjuk citromsavval és a csészébe is teszünk 1-2 kiskanállal, majd átkeféljük és 15-20 percre (vagy akár éjszakára) állni hagyjuk. Átdörzsölés után leöblítjük hideg vagy forró vízzel (ez hatékonyabb).

VÍZLÁGYÍTÁS: minden kemény víz kezelésére alkalmas, pl.: mosásnál az öblítés során (ennek hatására a ruhák is puhábbak lesznek).

FOLTOK MEGSZÜNTETÉSE: (pl. gyümölcs és zöldségfoltok okozta elszíneződésnél az edényeken vagy egyéb felületeken) rászórjuk a citromsavat a foltra, megdörzsöljük és állni hagyjuk, majd áttöröljük. Szükség esetén szódabikarbónával felváltva dörzsöljük át, közben leöblítve a felületet.

ROZSDAOLDÁS: nedves felületre szórjuk, állni hagyjuk majd ledörzsöljük.

PENÉSZMENTESÍTÉS: ha nedves felületre szórjuk, akkor letörölhető vele a penész, ha a felületet citromsavas vízzel áttöröljük, akkor kevésbé lesz hajlamos a penészedésre.

FÉNYESÍTÉS: pl. ablakok, rozsdamentes edények, csaptelepek esetében 1/2 liter meleg vízhez 1 evőkanál citromsavat adunk.

ALGAMENTESÍTÉS: akváriumot tisztíthatunk vele, halak nélkül.

KÉZTISZTÍTÁS: főleg növényi eredetű elszíneződéseket hatékonyan eltávolít, ha vizes kezünkre citromsavat szórunk és átdörzsöljük.

HAJÖBLÍTÉS: 1 teáskanál citromsav 1 liter meleg vízben feloldva, majd tiszta vizes öblítés.

FERTŐTLENÍTÉS: mivel megakadályozza a baktériumok elszaporodását, ezért természetes tartósítószerként is alkalmazható. A mosás során pedig a ruhákat fertőtleníti.

A citromsav egy erős antioxidáns, amely szervezetünkben is előfordul, így nincs mérgező hatással ránk, de csak az étkezési minőségben gyártott termék alkalmazható a táplálkozásban.

- Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

- Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó.
Egy olyan természetes gyenge sav, amely vízben könnyen oldódik és a környezetet kímélve, biológiailag lebomlik. A természetben is előfordul, megtalálható pl.: savanyú gyümölcsökben (ribizli, málna, stb.). Az ember által előállított formáját citromsav-anhidrát néven ismerjük, amelyet többnyire vízkőoldó-, tisztító-, fertőtlenítő és tartósítószerként használunk. Az ecettel ellentétben szagtalan és szagtalanító hatása van. Hatékonyabb, ha forró vízben oldjuk fel takarítás során.FELHASZNÁLÁSA:VÍZKŐOLDÁS: - a nedves felületre rászórva vagy oldat (1/2l meleg vízhez 3 evőkanál citromsavat adva) formájában;- mosógép vízkőtelenítésére ruhák nélkül, 5 evőkanál citromsavat teszünk a dobba és 95 °C-os programot elindítva. - a mosógép vízkövesedésének megelőzésére, vagy mosószóda használata esetén minden mosásnál 1 evőkanál citromsavat teszünk az öblítő rekeszbe, ezáltal a tiszta ruhák puhák lesznek.- WC vízkőtelenítésére a WC csészét körbeszórjuk citromsavval és a csészébe is teszünk 1-2 kiskanállal, majd átkeféljük és 15-20 percre (vagy akár éjszakára) állni hagyjuk. Átdörzsölés után leöblítjük hideg vagy forró vízzel (ez hatékonyabb).VÍZLÁGYÍTÁS: minden kemény víz kezelésére alkalmas, pl.: mosásnál az öblítés során (ennek hatására a ruhák is puhábbak lesznek).FOLTOK MEGSZÜNTETÉSE: (pl. gyümölcs és zöldségfoltok okozta elszíneződésnél az edényeken vagy egyéb felületeken) rászórjuk a citromsavat a foltra, megdörzsöljük és állni hagyjuk, majd áttöröljük. Szükség esetén szódabikarbónával felváltva dörzsöljük át, közben leöblítve a felületet.ROZSDAOLDÁS: nedves felületre szórjuk, állni hagyjuk majd ledörzsöljük.PENÉSZMENTESÍTÉS: ha nedves felületre szórjuk, akkor letörölhető vele a penész, ha a felületet citromsavas vízzel áttöröljük, akkor kevésbé lesz hajlamos a penészedésre.FÉNYESÍTÉS: pl. ablakok, rozsdamentes edények, csaptelepek esetében 1/2 liter meleg vízhez 1 evőkanál citromsavat adunk.ALGAMENTESÍTÉS: akváriumot tisztíthatunk vele, halak nélkül.KÉZTISZTÍTÁS: főleg növényi eredetű elszíneződéseket hatékonyan eltávolít, ha vizes kezünkre citromsavat szórunk és átdörzsöljük. HAJÖBLÍTÉS: 1 teáskanál citromsav 1 liter meleg vízben feloldva, majd tiszta vizes öblítés.FERTŐTLENÍTÉS: mivel megakadályozza a baktériumok elszaporodását, ezért természetes tartósítószerként is alkalmazható. A mosás során pedig a ruhákat fertőtleníti.A citromsav egy erős antioxidáns, amely szervezetünkben is előfordul, így nincs mérgező hatással ránk, de csak az étkezési minőségben gyártott termék alkalmazható a táplálkozásban.- Minőségét korlátlan ideig megőrzi.- Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó.

Iratkozz fel a(z) ÖkoMami hírlevelére
A kosár tartalma
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 300 RON
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 300 RON
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data