delivery header Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 350 RON

Vissza

Miért ne használjatok mosható pelenkákat?

Blog - 2020-09-07

A modern mosható pelenkák számos előnnyel rendelkeznek eldobható társaikkal szemben. Ennek ellenére elismerem, hogy nem való mindenkinek.

Nem emlékszem világosan, hogy melyik volt hamarabb: az „öko-dolog” vagy a „mami-dolog”. A kettő viszont a mosható pelenkák használatával vált végérvényesen eggyé. Imádom őket. Nem csak önmagukért, de azért is mert a mi életünkben ezek indítottak el egy olyan folyamatot, amelynek köszönhetően ott tartunk, ahol. A kezdeti nagy lépést sok más apró követte, mi pedig egyre tudatosabbak lettünk az életmódunkkal kapcsolatban – és természetesen továbbra is folyamatosan törekszünk.

Talán ezért is szívügyem a mosható pelenkázás. Ennek ellenére igyekszem visszafogottan, szerényen szórni az igét és nem téríteni azokat a személyeket, akiket nem érdekel a téma. (Nem tagadom, cseréltem már pelenkát csak azért társaságban, hogy megvillanjon a szép textil, de ilyenkor – büszkeségemre – Apuka kezdte ecsetelni az előnyeit, nem én.)

Ilyen alkalmakkor szokott az történni, hogy míg én szerényen pelenkázok, egy-egy anyuka megdicséri a pelenkáinkat, a szorgalmunkat, a tudatosságunkat, meg mit tudom én mit, de rögtön el is kezd mentegetőzni, amiért ők nem tudnak mosizni. Ebben a bejegyzésben ezeket a kifogásokat igyekeztem összegyűjteni. Amennyiben téged alapból nem érdekel a mosható pelenkázás, fölösleges tovább olvasnod. De ha kétségek gyötörnek, és nem találod a megfelelő kifogást, ami felmenthet téged ezen kínkeserves munka alól, úgy talán segíthetek.


  1. Tömbházban lakunk, kicsi a lakás, nem igazán van hely a szárítónak.” (Na de a ruhák akkor vajon hol száradnak?)
  2. Pár hónapos/egy éves babával: „Most már anyagilag nem éri meg nekifogni.” (Egész egyszerűen utána lehet számolni, hogy miért éri meg.)
  3. Második/harmadik gyermeknél: „Most már anyagilag nem éri meg nekifogni.” (Gyermekenként kb. ezer euró megtakarítás – tényleg nem éri meg?)
  4. „Nem egészséges.” (Kemikáliákkal teli műanyagban dunsztolódni egész nap egészségesebb talán?)
  5. „Apuka nem engedi.” (Erre nem tudok reagálni, ez számomra értelmezhetetlen.)
  6. „Drága.” (Nem, nem az.)
  7. „Túl sok munka.” (Nem az.)
  8. „Inkább a gyermekemmel töltöm azt az időt.” (Akkor pelenkát vásárolni sem jársz, igaz?)
  9. „Nem lenne ahol tároljam a pelenkákat mosásig, hogy a gyermek bele ne másszon. (????)


Én az ilyen megjegyzéseken csak mosolygok. Ha viszont valaki érdeklődik róluk, mindig felhívom rá a figyelmét, hogy csak akkor kérdezzen engem, ha van ideje/kedve/türelme ódákat hallgatni a mosható pelenkákról. Verhetetlen érveim vannak mellette.

Ha Neked is vannak kételyeid, kérdéseid, bátran kérdezz, mindig, de tényleg mindig szívesen válaszolok.


P.S.: A mosi menő.

Feliratkozom a hírlevélre!

A kosár tartalma
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 350 RON
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 350 RON
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás